Dagen for avreise sørover. Nå er det snorkling som gjelder, og jeg må bare
venne meg til tanken på å snorkle med haier rundt oss. Terje og Tor dro inn
for å handle frukt, og kom med en bærepose med appelsiner, pampelmousse (har'ke
peiling på stavemåten, men de ligner grapefrukt, har ingen steiner og er
søte) epler, smør og tomater. På turen sørover hadde vi fruktsalalat, müsli
og yoghurt, og etterpå kaffe. Tor fikk i oppdrag å snurre kaffekverna, og
var sånn passe fornøyd med det. Har dere fått en ny kaffeslusk? var
kommentaren. Her må man slite for fornøyelsene, var svaret han fikk. «Søren,
me glømte kagene» - da kaffen kom på bordet.
Omtrent halvvegs gikk vi inntil revet igjen for å bade og snorkle litt. Det
er som et eventyr. Hvit korallstrand, palmer og korallrev og turkis vann.
Det var deilig med en liten pause, og da vi forlot plassen, trengte vi ikke
engang starte motoren. Det var nok å heise seilet, og så dro vi lydløst ut
derfra.
Da vi kom til bestemmelsesstedet, den andre utgangen fra Fakarava, kom Lasse
fra Sandvita sammen med en fra Altair ut i dinghyen for å gi oss løkka til
en mooring der. De fortalte ivrig om alt det vakre som var å se her, og sa
vi kunne glede oss. Rett etter fikk vi besøk fra Scallywag, et sveitsisk par
vi har kjent helt fra Gran Canaria. De har en spanjol om bord, Mark, som er
fra Sitges. De ble sittende helt til det var stupmørkt.
Dokke må ta hensyn til pensjonisten. Kaffi kverna blir for stritt for ham. God Påske.
SvarSlett