… og vi er over halvvegs til Takapoto i Tuamotu-øyene, hvor vi skal plukke
opp Edel Marie og Tor Tveit Aanestad på torsdag. De lander på Tahiti, og
flyr derfra til øya vi nå har kursen mot. Vi rusler i bedagelig tempo. Dagen
i dag har vært vidunderlig! Vi har hatt overskyet vær, og stort sett gode
seilforhold. Squallene har ligget ved siden av oss, eller bak, og skubbet
oss av gårde. Vi har sluppet unna den voldsomme svettingen, og nå seiler jeg
igjen i måneskinn, med rundt 5 knops fart og deilig temperatur. Vi har fylt
opp begge vanntankene og føler oss veldig ajour. Generatoren har ikke vist
varsellamper i dag.
På denne turen er vi blitt kjent med to nye frukter. Soursop, og en jeg ikke
kjenner navnet på. Den ser ut som et lite, grønt eple, som blir gult når det
modnes. Det skal skrelles, og har litt trevler i kjøttet, derfor passer det
bra å rive det på et rivjern. Det smaker litt som et syrlig eple, og passer
godt i salater og supper. Soursop er en oval, stor frukt med pigger på.
Piggene stikker ikke, og når frukten er moden, er den hvit og saftig i
kjøttet. Smaken minner litt om ananas, men konsistensen er en helt annen.
Den har mange, svarte steiner innkapslet i fruktkjøtt. Vi laget fruktsalat
med den, men tror nok den passer best til å lage fruktdrikker av. Det kommer
nok vi til å gjøre med resten av den!
Har kikket på bilder av korallrevene vi er på vei mot. De ligner veldig på
San Blas-øyene i Karibien. Når vi kommer dit, må jeg på med polariserte
briller og stå i baugen for å være på utkikk etter korallrev. Da må vi følge
nøye alle veipunkter, og ikke seile inn i motlys eller medstrøm. Det er
svært vakkert, med palmer og hvite strender, og dit vi skal er det visst
mange perlefarmer. Det sies at denne øya har størst perleproduksjon av dem
alle. Jeg regner med at de eksporterer dem til Tahiti, og at det er der
utsalgene er. Spennende blir det i alle fall! Nå sitter vi med alle
forventningene, etterpå kommer erfaringene og ettertankene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar